Twee flaters van Telenet

tel
Vandaag was een zwarte dag voor Telenet. Hun hele platform (tv, telefonie en internet) ondervond heel de voormiddag verschillende problemen. Veel klanten klaagden hierover  op Twitter: ze wouden meer duidelijkheid, meer informatie maar Telenet gaf geen antwoord, hun helpdesk bleef deze morgen verdacht stil. Ik had meer (en beter) verwacht van de “Twitteraar van het jaar“…

Door deze (eerste) flater verwachte iedereen een compensatie, en die is er ook gekomen. Om 17:30 verscheen op Nieuwsblad.be een artikel waar in staat dat Telenet-gebruikers gratis naar de sportzenders mogen kijken tot 5u ’s nachts. Deze zijn normaal betalend. Bovendien krijgen de klanten van Telenet binnenkort een gratis film uit hun TV-theek.

Het gedeelte over de gratis film klinkt goed maar is erg onduidelijk. Telenet belooft hier binnenkort meer informatie over te geven. Het tweede ‘cadeau’, het aanbieden van gratis sportzenders is volgens mij ronduit belachelijk. Zijn ze bij Telenet vergeten dat de meeste mensen maandag moeten werken en dus geen tijd hebben om tot 5u ’s nachts naar sport te kijken? Daarbij zijn niet alle klanten sportfanaten, zoals ik bijvoorbeeld.

Het toppunt van deze schadevergoeding is dat niet iedereen een TV-abonnement bij Telenet heeft. Er zijn veel mensen die enkel gebruik maken van hun telefoon- of internet-diensten. Zij hebben helemaal niets aan deze schadevergoeding.

Het lijstje van kritiekpunten blijft groeien: zo kon de verspreiding van deze actie veel beter. Er is bijvoorbeeld geen mailtje verzonden naar hun klanten. Ze hebben alleen een persbericht vrijgegeven (dat gelukkig is opgevangen door de online kranten).

Conclusie: een korting op het factuur zou Telenet meer kosten maar het zou veel meer gebruikers tevreden stellen. De huidige compensatie is in mijn ogen waardeloos, zeker voor de mensen die geen TV-abonnement bij Telenet hebben. 2 flaters op 1 dag? Dat gaat Telenet klanten kosten, en dan zwijg ik nog over de klanten die inkomsten misliepen.

2 reacties op “Twee flaters van Telenet

  1. Telenet trakteert? Dan breng ik jullie hiervan op de hoogte via Snap! Telenet verwent zijn klanten regelmatig met toffe acties. Wil jij mee kunnen genieten? Hou dan zeker Snap! in de gaten.

  2. ik probeer via een pc een film te bekijken op Prime en ik kan hem bestellen maar van het ogenblik dit ik op Nu Kijken click gebeurd er niks. Iemand een idee. Ik heb digitale tv, internet en een vast telefoon toestel. Ik ben momenteel via een laptop aangesloten op een draadloos netwerk (telenet homespot). Gewoon tv kijken via Yelo lukt wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *