Review: de tablet van Test-Aankoop

Ik heb dit apparaat gratis ontvangen van Test-Aankoop door een actie op hun website. Test-Aankoop is een Belgische consumentenorganisatie. Deze organisatie stelt zich ten doel consumentenbelangen te behartigen. Zij profileren dit apparaat als een tablet met 7 functies.

 1. Videospeler
 2. Muziekspeler
 3. Geluidsrecorder
 4. Fototoestel
 5. De mogelijkheid om spellen te spelen
 6. Radiospeler
 7. Ebooklezer

Bij de levering van de tablet was het al snel duidelijk dat het niet om een luxeproduct gaat.
De verpakking (een witte doos) is simpelweg lelijk te noemen. In deze doos wordt de tablet vergezeld door een micro-USB naar USB kabel en paar zwarte oortjes. Er zit ook een handleiding bij waar alles in 5 verschillende talen wordt uitgelegd, Nederlands is er 1 van.

Qua uiterlijk valt meteen de ‘grootte’ van de tablet op. Hij meet slechts 114mm op 77mm en is 13 mm dik. Een vergelijking met de Lumia 800, de Nexus 7 en wat prularia kan je hier vinden. De tweede eigenschap die opmerkelijk te noemen is, is dat het scherm geen touch screen is. Het is een ouderwets 4.3″ TFT-scherm met bijzonder slechte kijkhoeken. Verder zijn er nog 5 knoppen aanwezig die jammer genoeg zeer slecht gepositioneerd zijn, hierdoor is het apparaat moeilijk te bedienen. Voeg er vervolgens nog een micro-usb-poort, een microfoon, een camera en een sd-kaartlezer aan toe en je hebt de tablet van Test-Aankoop.

Na het aanzetten van de tablet moet je 7 seconden wachten tot alles geïnitialiseerd is. Als er een SD-kaart inzit (wat noodzakelijk is om een app te starten) kan dit nog veel langer zijn. Een standby-knop is er niet, je kan de tablet alleen aan of uit zetten. Als de tablet – eindelijk – is opgestart verschijnen er verschillende apps. Extra apps installeren is niet mogelijk.

shot 2013-01-28 om 18.45.13

De muziekspeler zit redelijk goed in elkaar maar de slechte knoppenindeling verpest de gebruikservaring. De foto-viewer bevat enkel de basisfunctionaliteiten en werkt erg traag. Dit geldt ook voor de video-speler en de Recorder-app. De Ebook-app is een lachertje, deze reader heeft alleen ondersteuning voor txt-bestanden. Guess what? Er zijn geen Ebooks in txt-formaat.

Zoals je op de foto kunt zien is er ook een FM Radio app aanwezig, hier heb je ook niet veel aan. Telkens ik de app start krijg ik een melding dat de hoofdtelefoon moet worden aangesloten. Deze melding verschijnt altijd, met of zonder hoofdtelefoon. Radio luisteren is niet mogelijk.

De camera-app heeft 1.3 megapixels tot zijn beschikking en dat is even slecht als het klinkt. Het is ook mogelijk om video’s op te nemen maar de kwaliteit is erg pover. Hier kan je een voorbeeldvideo bekijken.

De leukste app is zonder twijfel de Spellen-app (waar notabene maar 1 spel te vinden is). Een video zegt meer dan duizend woorden dus bij deze:

In bovenstaande video zie je ook dat ik enkele seconden moet wachten tot de speellijsten zijn gegenereerd, dit is altijd zo het geval en ik heb hier nog geen oplossing voor gevonden. Bovendien is het ook duidelijk dat er GBA (Gameboy Advance) spelletjes op draaien. Ik weet niet of dit 100% legaal is. Het draaien van eigen GBA-files is zover ik weet niet mogelijk.

De batterij heb ik nog niet kunnen testen, het lukt me gewoon niet om dit apparaat langer dan 2 minuten te gebruiken. De batterij is een Li-ion batterij van 700mAh.

Conclusie Anno 2004 zou dit een leuk apparaat zijn onder de naam ‘MP4-speler’ maar als ik me niet vergis is het nu 2013 en dan is het gewoon schandalig om bovenstaand apparaat een tablet te noemen, zeker voor een organisatie als Test-Aankoop.

 

9 reacties op “Review: de tablet van Test-Aankoop

 1. Wij hebben ons zoontje er een gegeven, maar het is een matig apparaat. De prijs is natuurlijk wel laag, maar dan krijg je ook een tablet waar heel beperkt mee te werken is. Het begint er al mee dat het scherm niet egaal is. Het lijkt alsof er meer hardware in de case zit dan de case aankan. Het display is resistief, en je moet redelijk hard met een scherp voorwerp drukken om iets in te voeren. De touchgevoelige laag sluit ook niet super aan op het display. Deze ruimte merk je bij het drukken (vooral in het midden van het scherm). De enige manier om het display te bekijken is als je er recht voor zit. De accu houdt het ongeveer 2 uur uit. De tablet is wel snel te installeren dankzij Android. Het lijkt er wel op dat Android niet helemaal geautoriseerd is; niet alles is te vinden in de Android Market. Zelf zou ik nooit zo’n tablet omdat je er in de praktijk erg weinig mee kan. Geef het geld niet uit, of spaar 100 euro extra voor een smartphone of koop een mid- of high-end tablet. Wellicht is de duurdere versie wel OK, omdat daar een beter scherm op zit (en het scherm zorgt juist voor veel minpunten).

 2. Daar mijn vader al jarenlang trouwe abonnee is van Test Aankoop en nog nooit een geschenk ontvangen had, heeft hij contact opgenomen met de klantendienst. Hij heeft een tablet ontvangen die ik probeer te installeren (mijn vader is net 85 jaar geworden en zou er enkel wat foto’s mee willen trekken)… Nu als ik op het camera’tje druk, kan ik enkel selfies trekken of iets filmen kan u me vertellen hoe ik gewone foto’s kan nemen aub? Als ik hem dat kan uitleggen, is hij immers al meer dan tevreden maar ik kan die instelling of die button niet vinden…
  Alvast bedankt voor uw reactie.

 3. tja, is ie nu goe of nie,
  hij is toch gratis,
  ik had een vraagje? kan ik m via usb aansluiten op de usb aan de lg tv en daarop groot scherm bekijken dus mini usb naar usb ( voor het spelen van films of muziek van sd )
  of mini usb naar hdmi voor mn internet op tv te bekijken????

 4. Heb gisteren de tablet ontvangen. 5 jaar geleden was dit mss acceptabel, maar de dag van
  vandaag? Na 2 uur was de batterij al leeg. En hoe moet ik foto’s trekken? Deze tablet is gewoon een ergernis om mee te werken. Had ik een hamer in de buurt ….

 5. De kabel is al na korte tijd niet meer te gebruiken . Het aansluitingsstukje brak af . Heeft iemand nog een kabeltje liggen dat niet gebruikt wordt ?

 6. Nou de tablet had ik gisteren in gebruik. Plotseling en terwijl batterij volledig geladen is viel hij volledig uit. Vervolgens is die met alle goede wil van de wereld totaal niet maar aan te krijgen. Reset gedaan maar helaas nog steeds wil her ding niet in gang schieten. Is erg jammer, heb hem een uurtje kunnen in gebruik nemen. Was pleziertje van korte duur. waar en wat er ook aan scheelt dat is een raadsel. Ik heb de gsm toen ook gehad en deed het oom al niet meer naar drie dagen, vorige tablet een witte tja was al helemaal zenuw slopend, dat ding bleef steeds maar vast hangen. en dan zwarte camera, die moet haast aan de stroom blijven hangen wil je een opname videotje van kwartiertje mee kunnen maken. Lijkt wel alsof ik alles gekregen heb wat niet functioneerd, zeer teleurgesteld en ga toch mijn bedenken hebben van test aankoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *