Misleidende reclame van Test-Aankoop?

tablet

“Ontdek gratis Test-Aankoop en ontvang gratis deze Tablet als geschenk!”
Dat is de slogan die staat te pronken op de registratiepagina van Test-Aankoop. Het is een   slogan die blijkbaar erg goed werkt: voor dat ik het wist had mijn vader de tablet (en test-aankoop natuurlijk) besteld. Hij was er redelijk enthousiast over, mijn mening was wat realistischer. Het ging waarschijnlijk een tablet zijn van Blokker kwaliteit, geen slecht cadeau natuurlijk maar vergeleken met de Nexus 7 die we al in huis hebben is zoiets pure rommel.

Twee weken na de bestelling kwam de tablet aan en hij was kleiner dan we hadden verwacht. Veel kleiner, misschien is mini wel een beter woord? Denk dan alstublieft niet aan een iPad Mini want dat is een echte reus vergeleken met dit ‘ding’. Onderstaande foto brengt misschien wat meer duidelijkheid: 

Test-Aankoop tabletJe ziet het goed, deze tablet is net iets groter dan een veiligheidsmodule /digipas/kaartlezer… Dit is zonder twijfel de kleinste tablet die ik ooit heb gezien. Na deze tablet enkele seconden te hebben gebruikt vroeg ik me ook af of dat ‘tablet’ wel een juiste benaming is voor dit apparaat. Het heeft namelijk geen touch screen.. Het hele besturingssysteem moet worden bestuurd met knopjes, vijf in totaal. Dit besturingssysteem is – natuurlijk – geen Android, het is een dedicated OS dat niet zonder geheugenkaartje wilt werken. Geen ingebouwd geheugen, tof. Het systeem start trouwens wel snel op, na ongeveer 7 seconden kan je beginnen. Dit is ook noodzakelijk, het apparaat kent geen standby..

 Dus, wat denken jullie? Kan dit apparaat in 2013 nog een tablet genoemd worden? Volgens mij niet. Oh ja, Test-Aankoop, ik weet niet of Apple het zo leuk vindt dat jullie een OSX-achtergrond op jullie website gebruiken. Zeker niet na deze actie.

5 reacties op “Misleidende reclame van Test-Aankoop?

  1. Wat een faalhazen zijn dat dan zeg! Mooi dat je dit zo aan het licht laat komen en een schande van zo’n flut maatschappij dat ze gewoon op deze manier zieltjes proberen te winnen met een uitermate ondergeschikt afzet product.

  2. “What is this, a tablet for ants?”

    Zonder touchscreen, en met het formaat van een (groot) luciferdoosje, zou ik het zeker geen tablet willen noemen.. Wat het dan wel is.. een ‘MP4’ speler?

  3. Inderdaad is het zeer misleidend en zeker qua grootte van de afbeelding van het zogezegde “tablet”. Het addertje dat het zogezegd niet misleidend is, is dat zoals test aankoop het zegt, alle functies bezit die aangetoond werden. Nergens staat vermeld daat het wifi of touchscreen bezit. Maar aan het formaat te zien en de benaming, gaan de mensen er vanuit dat dit wel heeft, dus voor mij misleidende reclame. Vind persoonlijk een hebbedingetje voor de kids voor in de auto (muziek, filmpje). Geld zou ik er zeker niet aan geven. Ik vermoed dat de rechtbank ook mijn redenering zal volgen bij het zien van de afbeelding en benaming. Indien een andere “firma” zoiets gratis aanprees, zou testaankoop de eerste zijn om het aan te klagen als “misleidende reclame”.

  4. kan je er echt geen radio mee luisteren ??

    ik zit al heel de tijd te zagen aan men moeder om dit aan te vragen
    blijkbaar niet de moetie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *