Mijn Mobiele Revolutie

In het jaar 2009 ben ik aan mijn ‘smartphone’-revolutie begonnen met behulp van een tweedehandse iPhone 3G. De iPhones van toen zijn niet te vergelijken met de iPhones van nu, ik heb het niet over processorsnelheden, aantal megapixels of hoeveel apps je kunt installeren. Nee, de iPhones van toen waren magische toestellen, het was een apparaat dat vele mensen nog niet hadden gezien. Pinch to zoom, coverflow, sliden over het touch screen: het was allemaal ongelooflijk. Dat is nu niet meer het geval, iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone. Maar dus, deze ‘magie’ bij de eerste iPhones trok zich ook door tot in de totale gebruikerservaring. Alles ging smooth, magisch en werkte, als je er even bij stilstaat, ongelooflijk logisch. Het is daarom ook geen verrassing te noemen dat dit toestel ondanks te hoge prijs verkocht als zoete broodjes.

De maanden gingen voorbij en het iPhone OS (de benaming iOS bestaat pas sinds juni 2010) kreeg binnekort een update, en maar best ook! Iedereen weet toch nog dat iPhone OS 2 (dat standaard op de 3G staat) zonder bepaalde basisfunctionaliteiten kwam. Er was geen ondersteuning voor MMS, copy paste en een zoekfunctie was er ook niet. Op 17 juni was het dan zover, de hiervoor opgesomde functionaliteiten werden allemaal toegevoegd aan het OS én last but not least: in iPhone OS 3 werd ook de ondersteuning voor push notifications toegevoegd. Je kunt jezelf al voorstellen dat deze functionaliteiten best handig zouden zijn in het alledaags gebruik, updaten was een nobrainer. Een nobrainer met een negatief kantje weliswaar, al snel na de release begonnen er mensen te klagen dat hun iPhone na het upgraden best traag werd. Apple kon deze negatieve kritiek natuurlijk niet hebben dus brachten ze updates uit die het toestel volgens hun terug snel maakte. Eigenlijk wist iedereen dat de snelheid van iPhone OS 2 voorgoed verloren was gegaan..
De snelheid ging opnieuw achteruit bij de update naar iOS 4, deze bracht echter wel redelijk grote vernieuwingen. Zo werd multitasken geintroduceerd en kon je alles mooi opruimen in folders. Leuk dacht ik, tot ik zag dat multitasken enkel voor de grote broer was, de 3GS. Dit is ergens natuurlijk wel te begrijpen, de iPhone 3G heeft slechts 128 MB RAM, de 3GS heeft het dubbele. iOS4 was voor 3G-gebruikers een waardeloze update. Maar om een lang verhaal kort te maken: ik werd mijn iPhone beu. Hij had altijd goed gewerkt, de software en apps waren top maar het werd allemaal veel te traag. Niet alleen de specificaties waren verouderd maar ook de behuizing had zijn beste tijd gehad, het glas was gebroken en her en der was er wel een stukje plastic afgebroken.

Tijd voor een nieuwe telefoon dus, maar welke? Het was toen 1 juli 2012 en mijn zoektocht naar een nieuwe smartphone kon beginnen. De eerste optie, een iPhone, viel al meteen weg, 600 euro voor een telefoon was volgens mij iets te veel. Optie 2: Android, oke..Waarom niet? Iets anders proberen kan nooit kwaad. Maar welke Android telefoon dan? Na een selectie te maken mbv de Tweakers Pricewatch kwam ik uit bij dit lijstje:

  • Samsung Galaxy S 2
  • HTC One S
  • Galaxy Nexus

Dankzij Bart StoffelsBram Vandeperre, reviews en reclamefilmpjes (met deze op nummer 1) ging de voorkeur al snel naar de Galaxy Nexus. Het HD-scherm, stock Android, het mooie design en de relatief lage prijs maakte van de Nexus een winnaar. Het stond vast, de Galaxy Nexus zal hoe dan ook mijn iPhone opvolgen. Ik had de Nexus op 6 juli besteld voor 369 euro (incl btw, excl verzendkosten) en daarmee heb ik een echt koopje gedaan, zeker als je dit vergelijkt met de huidige prijs.. Deze is volgens de pricewatch 517 euro. De Galaxy Nexus: een topinvestering! ;)

We zijn nu een dik half jaar verder en ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn aankoop. De Galaxy Nexus is een prachtapparaat en in tegenstelling tot bij Apple maken updates het apparaat sneller ipv trager, daar hou ik wel van :). Het enige waardoor ik soms een iPhone mis, is de batterijduur. Vergeleken met een iPhone (en alle andere smartphones) is de batterijduur van de Nexus gewoon barslecht te noemen. Aan de andere kant zijn er ook posts zoals deze die mij terug een trotse Android gebruiker maken ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *