Mijn Alfredconfiguratie

shot 2013-02-25 om 21.17.16
Alfred wordt door velen bekeken als de opvolger van Quicksilver, ook door mij. Deze kleine tool zorgt voor een snellere computerervaring doordat alles via enkele commando’s kan worden voltooid. Om de standaardfunctionaliteit van Alfred te ontdekken raad ik je aan om naar www.alfredapp.com te surfen (of naar The Verge), deze blogpost dient vooral om mijn configuratie te delen.

De eerste aanpassing die ik doorvoerde was de hotkey van Alfred aanpassen. Standaard is de hotkey command + spatie maar omdat één toets sneller bij de hand is dan twee komt Alfred nu tevoorschijn als ik 1 keer op caps lock druk. Eindelijk een nuttige functie voor die grote knop, mooi zo.
fea

Mijn eerste ‘tweak’ bestaat uit veel ‘custom searches’ , niet voor zoekmachines zoals de naam doet denken maar vooral om naar websites te surfen. Bijvoorbeeld:
shot 2013-02-26 om 16.51.55

Door de intelligentie van Alfred is het gelukkig niet nodig om ‘tweakers’ voluit te typen, ‘twe’ laat meteen het gewenste resultaat zien. De enige zoekmachine die ik in deze lijst heb staan is The Pirate Bay (die vervolgens ook automatisch sorteert op aantal seeders).

Bij Features staat ook Clipboard met het submenu ‘snippets’. Snippets zijn stukjes tekst die je kan oproepen door een zelf te kiezen commando. Zo zet ‘snip klant’ mijn klantnummer van de bank in het clipboard. ‘Snip stopit’ geeft een url naar de Oh Stop It You meme, de mogelijkheden zijn eindeloos.

extHier maak ik gebruik van 4 extensies en 2 ‘files’-scripts:

  • AlfredTweet: tweeten via Alfred.
  • Kill: een zelfgemaakte extensie om bepaalde processen te beëindigen (killall {query})
  • SSH Debbie: nog een zelfgemaakte extensie om te verbinden met een SSH-server.
  • xkcd: laat met 1 commando de xkcd van de dag zien.
  • Bitly: verkort URL’s met behulp van Bit.ly

Het eerste ‘files’-script opent enkele nieuwssites en de andere: ‘Programmeren’ opent Eclipse en de java-API in Chrome (de websites openen via snelkoppelingen).

hotke De functietoetsen worden amper door programma’s gebruikt en dat is zonde, daarom heb ik Alfred ingesteld dat hij Chrome weergeeft als ik op F1 druk. F2 toont het Adium venster en F3 doet hetzelfde voor iTunes. F14 zorgt ervoor dat het volgende liedje in iTunes wordt afgespeeld.  De F-toetsen die daarop volgen zorgen voor pauzeren, luider, stiller en mute.