Fixed: Yelo TV op een geroote Android

tel“Telenet heeft het onmogelijk gemaakt voor gebruikers die hun Android-toestel van roottoegang hebben voorzien om live tv te kijken. De provider heeft nog geen verklaring gegeven voor de blokkade, die werd ingesteld bij een recente update van de bijbehorende app.  Tweakers.net

Gelukkig is er voor elk probleem een oplossing:

update 13 aug 2014:

Er zijn momenteel 2 manieren om Yelo TV op een geroot toestel te laten werken:

OPLOSSING 1: Xposed + RootCloak

 1. Installeer het Xposed framework, een APK-bestand kan je hier terugvinden. Het is aangeraden om een stable-versie te kiezen (momenteel 2.6.1).
 2. Herstart het toestel
 3. Open Xposed Installer en kies Download
 4. Zoek naar ‘RootCloak’
 5. Installeer en activeer deze module
 6. Herstart het toestel
 7. Open Yelo TV
 8. Profit

Jiri Truijen, bedankt voor je tip ivm RootCloak!

OPLOSSING 2: build.prop

FX File Explorer
FX File Explorer Root Addon
SuperSU

 1. Installeer bovenstaande apps
 2. Open FX File Explorer en kies bij Files ‘System (Root)’
 3. Navigeer naar de map ‘System’
 4. Druk op het slotje (bovenaan het scherm) om de directory als RW te mounten
 5. Druk op ‘build.prop’
 6. Druk op het icoon met de pen en het papier om het bestand te bewerken
 7. Vervang ‘ro.build.tags=test-keys’ naar ‘ro.build.tags=release-keys’
 8. Sla het document op (menu (:) -> Save)
 9. Herstart het toestel
 10. Open SuperSU en navigeer naar ‘Instellingen’ / ‘Settings’
 11. Vink ‘SuperUser aanzetten’ uit
 12. Herstart het toestel
 13. Open Yelo TV
 14. Profit

Bron + Video:

69 reacties op “Fixed: Yelo TV op een geroote Android

  • Vreemd dat je de telefoon moest herstarten. Ik heb het net nog eens getest met de laatste versie van Yelo en alles werkt, zoals verwacht, perfect :)

  • Je moet je phone niet herstarten. Gewoon zien dat je de Yelo app ook in de Task Manager van je phone hebt gesloten. Dan SuperSU uitzetten, en dan zou het moeten werken.. Op Samsung phones ga je naar de Task Manager door de Home knop lang in te houden ;)

 1. Ik heb een samsung galaxy note 10.1, gekocht in het buitenland, die niet geroot is, maar ik krijg ook steeds de melding dat hij het niet afspeelt op een geroote tablet. Al die supersu, … apps werken dus niet omdat hij daarvoor geroot moet zijn. Maar dat wil ik niet! Is er een optie om deze dan wel te laten werken zonder rooten?

  • Hallo Tim, de methode die hierboven staat geldt alleen voor toestellen met roottoegang. Het probleem dat jij hebt zegt me niet veel. Ik raad je aan om een bericht naar Telenet te sturen, zij zullen je verder kunnen helpen. Indien je actief bent op Twitter kan je een tweet sturen naar @yelo_be of naar @telenet.

 2. Ik heb al gebeld met Telenet, zij sturen me naar de facebook pagina van Telenet. Daar kunnen ze ook niets doen en moet ik naar Samsung gaan zeggen ze. Die heb ik gemaild en die kunnen ook niets doen. Beetje jammer dit. Heb ik een tablet gekocht om ook af en toe tv op te kijken en gaat het helemaal niet.

   • Ik vrees van niet. Het is bovendien niet zeker dat een oude app zal werken. Misschien controleert de app eerst of het wel de meest recente versie is.

    • Jammer, ik snap ook niet waarom Telenet dit blokkeert, zelfs al zou hij geroot zijn. Maar als ze het dan blokkeren dat ze dan wel zorgen dat het alleen bij de foute tablets geblokkeerd wordt.
     Misschien maar eens naar de winkel teruggaan waar ik hem gekocht heb

 3. Deze methode werkt niet op mijn android 4.0 mini pc, blijf steeds de melding krijgen dat mijn tablet rooted is. is er een andere manier om dit te omzeilen?

  Mvg,

  Bora

  • Hallo Bora

   Heb je de Telenet-app wel gesloten? Je kan altijd eens proberen om Android te herstarten. Normaal gezien zou deze ‘hack’ op elk apparaat werken.

 4. De Superuser oplossing werkt niet meer na de laatste yelo-app update vorige week, enig idee waaraan dit kan liggen?
  De root is hiden, en Rootchecker zegt ook dat er geen root meer is, terwijl de yelo app altijd zegt dat het geen geroote toestellen ondersteunt.. vreemd

 5. Bij mij werkt het ook niet meer sinds de update van Rex & Rio. In de vorige versie lukte het wel nog met de SuperUser temp unroot. Heb ook geprobeerd met de temp unroot van Voodoo OTA Rootkeeper, maar lukt ook niet. Uninstall/reinstall van Yelo TV terwijl hij tijdelijk ge-unroot is brengt ook niets op, zelfs niet na een reboot.

  Eerst zit Telenet de workaround aan te prijzen op Facebook en nu blokkeren ze hem. Wat een k*t applicatie is die Yelo TV toch, zelf als het werkte trok het nog op niet veel.

 6. blijkbaar zit er nu een ota rootkeeper backend in de yelotv app (zonet eens apk gedecompileerd)
  die checked of je tablet geroot is of of de su binary er is of gebackuped is
  kan er iemand de apk decompileren en die rooted= true op false forceren en hercompileren?

  • hm, dat verklaart veel… wel listig van telenet om zelf ota rootkeeper te gebruiken. Ik heb eens manueel geprobeerd om zowel de su binary als de backup te verwijderen (gekopieerd naar ergens anders) en toch vindt yelo app root.
   Hoe heb je de apk gedecompileerd?waar vind je het apk-bestandje trouwens?
   Ik vrees dat hercompileren niet gaat werken, omdat de app gesigned moet worden

   • apk : gewoon van mn telefoon gehaald (data\apps)
    google eens ‘decompile APK’. je vind wel wat tools.
    die maken JA files en die kan je dan weer openen .
    je kan ook apps signen met bepaalde tools , maar ik weet gewoon niet hoe ik de app terug kan compileren
    (tis java , via Eclipse zeker ?)

    echter : Ik heb ook een niet gerootte tablet (root checker gebruikt) maar daar werkt YeloTV ook niet op !
    ik denk dat er een BUG in de laatste versie zit !
    Werkt YeloTV wel op een (niet samsung’Android device ?

     • Ik heb de app kunnen decompileren en terug compileren, zonder probleem. Alleen is een file wegsmijten of paar lijntjes code deleten geen oplossing:
      die losers van telenet gebruiken in de laatste versie van yelo app een externe DRM checker API (van het bedrijf Discretix, google maar eens), en die checkt op een vrij complexe manier op root-toegang. Ok, er is ergens in de java-code wel een statement ‘rooted phone’=true op bepaald moment, maar door die op false te zetten krijg je nog altijd geen beeld maar een andere streamingsprobleem error, helaas

 7. Inderdaad vorige week een update gedaan van Yelo en nu heb ik ineens (zogezegd) een geroot toestel. Alles geprobeerd om te unrooten SuperSU, Superuser, framroot…. Niets helpt!! Heeft er al iemand een oplossing? Als dat de nieuwe strategie is van Telenet om de banbreedte een beetje op te krikken door zeker de helft van de Android toestellen te dumpen? Mooi ik ben benieuwd hoeveel klanten er zullen afhaken. Als er een oplossing is, laat het vlug weten

 8. Ik heb me een beetje verder verdiept in de gedecompileerde yelo tv apk,en de reden waarom de vroegere methoden via bv Superuser is het feit dat de app nu via een externe DRM checker beslist of je tablet/smartphone ‘geroot’ is of niet,dus maak ni uit wat je doet,als je toestel niet ‘regulier’ is,geeft de app altijd de boodschap:u hebt een geroote device..

 9. De uitleg van Telenet is er één van kopie-rechten enzovoort.

  Wat met het constante geneus van Google, Facebook, Twitter en dies meer in de mensen hun privé-‘Copyrights’, waar die mensen dezer op quasi natuurlijke, dixit commercieel-digitale, wijze geen zeg meer over hebben?

 10. Ik heb minix neo x7 mini pc en ben het ook aan het proberen omzeilen. Je kan het installeren maar zegt dat hij geroot is terwijl rootchecker zegt van geen geroot toestel. dus alle tips welkom

 11. Hardwareguru.nl heeft melding geroot toestel kunnen omzeilen bij mij op android minipc alleen crasht app en ganse toestel wel bij opstarten live tv. We proberen verder om het werkende te krijgen

 12. Gelukt!!!! Je moet hier maar eens kijken: http://www.youtube.com/watch?v=zXa1h6QMOAQ
  Je moet een file explorer installeren met root toegang en zorg er voor dat je de files kan ‘writen’ (ik gebruikte fx file exporer), installeer ook SuperSu. Zet de root toegang aan ga naar System en open het bestand ‘buid.prop’. Hierin ga je naar ro.build.tags=test-keys, (via file, open with editor) verander ‘test-keys’ in ‘release-keys’, dus dit moet er staan: ro.build.tags=release-ke. Afsluiten (back), overschrijf de file. Reboot de android. Open SuperSU, zet de vink weg bij ‘superuser aanzetten’, dus root toegang staat uit. Best nu terug rebooten. Klaar is kees, je kan de live TV terug gebruiken.

 13. Ik heb een vraag.. ik heb namelijk een htc one en hij is geroot en geflasht met maximus hd. Superuser staat aan rootchecker zegt dat ik roottoegang heb. En ik kan wel yelo zien zonder problemen en zonder aan de files te zitten. Het is een maar een vraag voor kennis op te doen en omdat ik het helemaal niet snap waarom ik het wel kan. Alvast bedankt

 14. Heeft er iemand dit al kunnen doen werken met een minix neo 7.
  Heb deze van gisteren en had deze gekocht om op een 2de tv telenet te kunnen kijken.

 15. Beste,
  Ik heb dit geprobeerd op een cx 919 TV android stick.
  Alles gaat goed tot ik het document moet opslaan
  Krijg dan melding ”cannot save”
  Mvg
  Dirk

  • Beste, heeft u voor het openen van het bestand op het slotje geduwd om de map als RW te mounten?

   Ik heb ondertussen ook een andere manier gevonden om Yelo TV te laten werken op een geroot toestel, deze zal ik binnenkort toevoegen aan deze blogpost.

   • Hoi,
    het werkt bij mij helaas niet.
    als ik system (root) aanklik krijg ik de melding
    FX was not able to obtain root / superuser acces to perform this operation.
    Ik heb verschillende file explorers gebruikt zonder resultaat.
    Ook bovenstaande link werkt bij mij niet
    Mvg
    Dirk

     • Dit blogpost laat zien hoe je Yelo TV laat werken op een toestel dat geroot is (=”gekraakt”). Aangezien jouw toestel niet geroot is zullen de oplossingen hierboven ook niet werken. :) Voor problemen met Yelo TV kan je best met Telenet contact opnemen.

   • als het mogelijk is graag info over de nieuwe andere manier

    2de optie werkt , maar na 2sec live streaming switch hij naar een andere tab in yelo , programma gids

    grtz en dank reeds

 16. De 2de optie werkt perfect bij mij, alhoewel de optie 1 met xposed framework extra opties toevoegt met die modules die je kan downloaden.

  Top Werk voor de research ;)

 17. bij mij werkte het ook via de methode van Johan ,
  enkel bij het laden van de stream schakelt toestel gewoon uit (loopt vast denk ik en moet stroomkabel losmaken)
  Iemand al een oplossing voor dit probleem ?

  groeten tim

 18. Zelfde probleem als Tim, de livestream start nu wel en 2sec geluid (zwart beeld) en daarna crasht mijn device. Iemand hier al een oplossing voor kunnen vinden ? :)

  Device = Ugoos UM2 (Android TV stick) (Custom ROM Nexus 7)

 19. Methode 1 werkte niet
  Methode 2 werkte wel, thanks!!
  (Heb wel nog maar 10 min live TV kijken uitgeprobeerd, maar lijkt toch te werken)

  Ik heb een Oneplus One met Cyanogen 12 (Android 5.0.2)

 20. Geen van de 2 methodes werkt bij mij.
  In mijn build prop file staat trouwens al “release-keys”. Ik kan dus niets veranderen.
  Ik heb CM11 geïnstalleerd op mijn samsung galaxy S3. Iemand een oplossing.

 21. Helaas, ik vrees dat dit niet meer werkt.
  ik heb 2 seconden beeld en klank van de life uitzending en dan slaat hij terug naar het hoofdmenu van Yelo, op “onze suggesties”

  Getest op verschillende zenders, overal hetzelfde
  getest op verschillende devices, zelfde issue

 22. Beste,

  Ik heb heb beide methodes geprobeerd op een mk809IV android stick. De eerste methode werkte absoluut niet op dit toestel. Dan maar de 2de eens geprobeerd. Ik krijg nu al niet meer de melding dat het app geroot is. Als ik iets wil bekijken (live of opname) dan wordt er eerst vanalles geladen (net als bij bvb een ungeroote ipad) en dan stopt de app er mee… enig idee hoe dit op te lossen?
  Yelo play: versie 4.3.0
  android: 4.4.2

  Mvg,
  Niels

 23. Oplossing b werkte perfekt op een medio lifetab
  Tot 1 Jan 2016
  Na een update van yelo kan ik nog tot aan de tv-programma’s ( met bewegend beeld) maar als je een keuze maakt zie je heel kort het draaiende cirkeltje maar verder blijft de TV gids gewoon staan. Ook verdwijnt zoekfunctie rechts bovenaan
  Herinstallere,Fix uitvoeren, beide oplossingen werken niet meer
  Iemand enig idee?
  MVV
  Rudy

 24. Hi. I see that you don’t update your blog too often. I know that writing articles is time consuming and boring.
  But did you know that there is a tool that allows you to create new
  articles using existing content (from article directories or other blogs from your niche)?
  And it does it very well. The new posts are unique and pass the
  copyscape test. You should try miftolo’s tools

 25. I have noticed you don’t monetize your page, don’t waste your traffic,
  you can earn additional cash every month. You can use the best adsense alternative for any type of website (they approve all websites), for more details simply search in gooogle: boorfe’s tips
  monetize your website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *