Dual Boot

Sinds kort draai ik terug Windows op mijn Macbook, ik heb hier meerdere redenen voor.

De eerste reden is school, soms heb ik namelijk een programma nodig dat enkel op Windows draait. In mijn richting (Toegepaste Informatica op de KHL) komt dit eigenlijk niet veel voor maar er zijn altijd wel uitzonderingen, het assembler-programma bijvoorbeeld. Natuurlijk kan ik gaan klooien met broertjes van Wine maar bij sommige dingen wil ik gewoon zeker zijn dat het altijd perfect werkt, en dat is alleen mogelijk op Windows…. 

Net zoals bij Office, de tweede reden. Office voor Mac krijgt van veel reviewers een uitstekende score, maar niet bij mij. Office for Mac is, zoals velen het zeggen, een erg goed pakket vergeleken met het Apple aftreksel iWork (dat notabene al veel te lang niet is geupdate). Maar als je het pakket met zijn Windows-broertje vergelijkt is de Mac-editie gewoon rommel. Het reageert veel trager en de menu’s zijn minder duidelijk (toch zeker als je de standaard gewoon bent, en dat is de Windows-versie). Zelfs de comptabiliteit is niet altijd perfect. Er zijn redenen genoeg om te dual booten voor Office alleen eigenlijk.

De derde reden is games. Mensen die mij in het echte leven kennen weten dat ik geen gamer ben maar soms een spelletje spelen kan geen kwaad, right? Ik heb het niet over Far Cry 3, GTA4 of Call of Duty 35, nee, ik heb het over échte games, de klassiekers, de neusjes van de zalm(en?): Age of Empires 2, Minecraft en soms nog eens Duke Nukem 3D. AAhhh, er is echt niets beter dan nostalgie :-) Ik hoor sommige al denken dat die games ook via WineBottler (de OSX versie van Wine) te draaien zijn en dat klopt ook, maar de gekraakte versies werken meestal alleen op Windows.

Het doel van dit blogpost was eigenlijk niet een opsomming te maken an waarom je een dual boot nodig hebt op OSX. Ik wou jullie gewoon laten weten dat ik een best goede vergelijking heb gevonden tussen Parallels 8 en Vmware Fusion 5. Deze is <a href=”http://www.atpeaz.com/index.php/2012/parallels-desktop-8-vs-vmware-fusion-5-the-usability-comparison-report/”>hier</a> te vinden. Indien je geen tijd of zin hebt om de hele review te lezen: het komt er op neer dat – als je Windows wilt installeren – je best voor Parallels gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *